تکنولوژی HPE Silicon Root of Trust
22 مهر 1399پردازنده Intel Xeon Platinum 8280
30 مهر 1399سرور HP یکی از قدیمی ترین سرورهای موجود در دنیا (قدمتی در حدود ۲۶ سال) برای راه اندازی دیتاسنتر و مجازی سازی به شمار می رود و بدون شک رهبری این بازار در سال های آتی نیز با نوآوری هایی که در این صنعت ارائه نموده، به دست این شرکت خواهد بود. در حال حاضر شرکت اچ پی سرور نسل ۱۰ (HPE Proliant G10) را با هدف افزایش ظرفیت محاسباتی و سرعت ارائه خدمات، طراحی، تولید و روانه بازار نموده است. زیرساخت های دنیای فناوری اطلاعات نیز بخصوص در مراکز داده، به منظور ارائه سرویس های بیشتر، با سرعت و کیفیت بهتر، روز به روز در حال تغییر است. بعلاوه هزینه های ذخیره سازی اطلاعات کاربران نیز در حال افزایش است. بنابراین یکی از چالش های بحث برانگیز شرکت ها و سازمان ها، یافتن راه حل هایی است که هزینه های جاری را به هر نحوی کاهش دهد. تمامی سعی و تلاش کمپانی اچ پی این است که در هر صنعت، محصولاتی اعم از سرورها و یا انواع استوریج HP متناسب با آن صنعت ارائه نماید. این مورد موجب گردیده تا این شرکت یکی از طلایه داران و پرچمداران عرصه تولید سرور و تجهیزات ذخیره سازی در دنیای فناوری اطلاعات باشد.
مجازی سازی چیست ؟
در واقع مفهوم و معنی مجازی سازی یا به اصطلاح Virtualization ، با هدف صرفه جویی در منابع فیزیکی و هزینه ها به وجود آمده است. بدین معنی که با استفاده از مجازی سازی، این توانایی را خواهیم داشت که بتوانیم از منابع سخت افزاری موجود، حداکثر استفاده را ببریم. یکی از مهم ترین مولفه ها در مجازی سازی، استفاده از حالت هایپروایزر(Hypervisor) است که بر روی سرور HP یا همان سرور فیزیکی قرار گرفته و منابع موجود را بین سرورهای مجازی ایجاد شده، بطور کاملاً مستقل، تقسیم می نماید. پردازنده هایی که روی چنین سیستم هایی قرار داشته و نیز سرورها، باید از مجازی سازی در سطح سخت افزار پشتیبانی نمایند. در این حالت دسترسی به سرور به صورت کامل در اختیار مدیران شبکه قرار گرفته و این کاربر است که با توجه به نیازها، می تواند تنظیمات مورد نظر را، روی سرور اچ پی پیاده سازی نماید. بنابراین در مجازی سازی، چندین سیستم عامل بر روی یک سیستم، به صورت موازی اجرا می شوند. این موازی بودن در نهایت، موجب کاهش هزینه های جاری و سربارها می گردد. این مورد با چند وظیفه ای (Multitasking) متفاوت است. در چند وظیفه ای، چندین و چند برنامه بر روی یک سیستم عامل اجرا می شوند، اما همان گونه که بیان شد، در مجازی سازی چندین سیستم عامل مجازی، بر روی یک سرور فیزیکی اجرا می شوند.
در محیط های تجاری، مجازی سازی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و این مورد موجب شده تا بسیاری از کاربران ترجیح دهند از سیستم های اختصاصی به صورت سرور مجازی سازی استفاده نمایند. مجازی سازی در حقیقت یکی از ابزارهای ضروری برای بهبود سرعت در هر محیطی به خصوص محیط های مدرن فناوری اطلاعات به شمار می رود. در حال حاضر حدود ۴۱ درصد از سرورهای نسل ۱۰ اچ پی تا پایان سال ۲۰۲۰ به سرورهای مجازی سازی، اضافه خواهند شد. اکنون نیز بسیاری از شرکت ها، در حدود ۲۰ درصد از هزینه های نگهداری سرورهای خود را کاسته و دائماً در تلاش اند تا با مجازی سازی، هزینه های خود را کاهش دهند.
مزایای مجازی سازی با سرور HP
به طور حتم با مجازی سازی سرورها مزیت های زیادی به دست خواهید آورد که در این بخش به مهم ترین آنها اشاره ای کوتاه خواهیم داشت:
- کاهش چشم گیر هزینه های جاری و عملیاتی
- دسترسی آسان به سرورهای بهتر
- بهره وری و کارایی بیشتر از تکنولوژی های فناوری اطلاعات
- بهره وری بیشتر و افزایش عملکرد منابع سخت افزاری
- راه اندازی سریع، مطمئن و نیز کاهش حجم فرآیندهای عملیاتی
در ادامه با برترین و پرفروش ترین سرورهای اچ پی که در سال ۲۰۲۰ به منظور استفاده در مجازی سازی بکار گرفته شده اند آشنا خواهیم شد.
۱- میکرو سرور اچ پی نسل ۱۰ (HPE MicroServer G10)
این سرور از یک پردازنده ۴ هسته ای AMD Opteron X3421 با فرکانس ۲٫۱ گیگاهرتز بهره می برد. این پردازنده ۴ هسته ای، می تواند توسط اوور کلاک سرعت ۳٫۴ گیگاهرتزی را نیز ارائه نماید. مورد دیگری که می توان در مورد این سرور و پردازنده ۴ هسته ای آن عنوان کرد این است که از یک رم ۱۶ گیگابایتی DDR4 با فرکانس ۲۴۰۰ مگاهرتز پشتیبانی نموده و قابلیت استفاده از دو ماژول ۸ گیگابایتی را در اختیار کاربر قرار می دهد. مهم تر از همه اینکه این سرور می تواند ۴ ترابایت (۲ هارد ۲ ترابایتی) را در اختیار کاربر قرار دهد.
مزایا
- استفاده از یک پردازنده ۴ هسته ای AMD Opteron X3421 که سرعت اجرای آن چیزی در حدود ۲٫۱ گیگاهرتز است.
- بهره مندی از رم ۱۶ گیگابایتی DDR4 که فرکانس ۲۴۰۰ مگاهرتز را در اختیار کاربر قرار می دهد.
- استفاده از هارد ۴ ترابایتی (۳٫۵ اینچی) ساتا ۳ که سرعت چرخش آن ۷۲۰۰ دور در دقیقه است.
معایب
- مهم ترین عیب این سرور آن است که سی دی درایو ندارد.
۲- سرور اچ پی پرولیانت ML30 نسل ۱۰ (HPE ProLiant ML30 Gen10)
این سرور از یک پردازنده ۴ هسته ای Intel Xeon E-2124 با سرعت ۳٫۳ گیگاهرتز برخوردار است. مقدار حافظه ای که در این سرور وجود دارد می تواند تا ۳۲ گیگابایت به صورت ۲ ماژول ۱۶ گیگابایتی (در مجموع ۳۲ گیگابایت) DDR4 با فرکانس ۲۶۶۶ مگاهرتز، افزایش یابد. همچنین مقدار فضای هارد دیسکی که در این سرور وجود دارد به صورت ۴ عدد هارد ۲ ترابایتی (در مجموع ۸ ترابایت) ۳٫۵ اینچی با سرعت چرخش ۷۲۰۰ دور در دقیقه است.
مزایا
- همان طوری که عنوان شد این سرور از یک پردازنده ۴ هسته ایIntel Xeon E-2124 با سرعت اجرای ۳.۳ گیگاهرتز برخوردار است.
- حافظه این سرور ۳۲ گیگابایت (۲ عدد ماژول ۱۶ گیگابایتی) DDR4 با فرکانس ۲۶۶۶ مگاهرتز است.
- تا ۴ عدد هارد دیسک ۲ ترابایتی (در مجموع ۸ ترابایت) ۳٫۵ اینچی را پشتیبانی می نماید.
معایب
- یکی از نکات جالب توجه در مورد این سرور این است که مورد قابل توجهی به عنوان معایب در آن وجود ندارد.
۳- سرور اچ پی پرولیانت ML350 نسل ۱۰ (HPE ProLiant ML350 GEN10)
این سرور از پردازنده ۱۲ هسته ای Intel Xeon Gold 5118 بهره می برد که سرعتی در حدود ۲٫۳ گیگاهرتز را به کاربر ارائه نموده و حافظه رم این سرور ۳۲ گیگابایت بصورت DDR4 SDRAM است. نکته قابل توجه در مورد این سرور، سرعت NVMe SSD برابر با ۱۲ گیگابایت در ثانیه است و در درون این سرور ۲ عدد منبع تغذیه ۸۰۰ واتی وجود دارد که برق این سرور را تأمین می نماید. بعلاوه دارای ۴ عدد کارت شبکه ۱ گیگابایتی است تا بتواند سرعت لازم برای انتقال اطلاعات پردازش شده را داشته باشد.
مزایا
- پردازنده این سرور مدل اینتل زئون گلد ۱۲ هسته ای ۵۱۱۸ است.
- حافظه رم این سرور، ۳۲ گیگابایت و از مدل DDR4 است.
- کنترلر NVMe که در این سرور قرار دارد ۱۲ گیگابایت در ثانیه سرعت دارد.
- برخورداری از ۲ عدد منبع تغذیه ۸۰۰ واتی به منظور تأمین برق.
- پشتیبانی از ۴ عدد کارت شبکه ۱ گیگابایتی
معایب
- مهم ترین عیب این سرور، گرانی آن به نسبت دیگر همتایان خود است.
۴- سرور اچ پی پرولیانت DL360 نسل ۱۰ (HPE ProLiant DL360 G10)
این مدل در واقع یک سرور پایین رده و ایده آل برای کسب و کارهای کوچک به شمار می رود که با برخورداری از گزینه های ذخیره سازی زیاد و یک پردازنده قدرتمند، به یکی از بهترین سرورهای خوابیده اچ پی بدل شده است. این مدل از سرور HP از یک پردازنده ۴ هسته ای مدل E5345 زئون اینتل، به همراه ۲۴ گیگابایت حافظه رم که ۶ عدد هارد دیسک ۱۴۶ گیگابایتی SAS10 در آن قرار دارد، برخوردار است.
مزایا
- به نسبت قیمت، از ارزش خوبی برخوردار است.
- برخورداری از یک پردازنده قدرتمند زئون اینتل به همراه هارددیسک SAS
معایب
- این سرور فاقد ریل و سیستم عامل است.
۵- سرور ابری HP همگرا (HPE Hyper Converged)
در این سرور، شرکت اچ پی سعی نموده تا لایه های محاسباتی سرور، شبکه و تجهیزات ذخیره سازی اطلاعات (استوریج) در یک بستر مجازی سازی ادغام کرده و به صورت یک پکیج به مشتریان خود ارائه نماید. یکی از نکات قابل توجه و مهم این است که این راهکار ادغام شده به صورت نرم افزاری یا به اصطلاح Software-Defined و در سطح یک هایپروایزر مانند VMware ESXI پیاده سازی می شود. این به این معنا است که کلیه ی عملیاتی که از قبل به صورت سخت افزاری مدیریت می شد، در حال حاضر به صورت نرم افزاری و بدون هیچ گونه پیچیدگی و مشکلی، انجام می شود. در این بستر، سرور اچ پی که پس از این وارد بازار خواهد شد، دیگر وابستگی سخت افزاری کمتری داشته و آن محدودیت های استفاده از یک برند خاص را به صورت کامل از بین می برد. این راهکار مجازی سازی که در سرورهای hyper converged ارائه گردیده توسط شرکت VMware پیاده سازی شده و همانگونه که عنوان شد، بیشتر برای مجازی سازی شبکه، مجازی سازی دسکتاپ و یا راه اندازی VDI کاربرد دارد.
با تمام مواردی که عنوان شد، انتخاب بهترین و مطمئن ترین سرور مناسب برای مجازی سازی، کار راحتی نخواهد بود و با توجه به محیط پیاده سازی و نیازهای پردازشی متفاوت است، اما در این مطلب تلاش گردید تا مسائل به گونه ای بررسی شوند که بتواند در هر زمینه ای راهگشا بوده و موجب اتخاذ بهترین تصمیم برای خرید سرور HP گردد. این نکته نیز حائز اهمیت است که محصولات شرکت اچ پی در بیشتر دیتاسنترها و مراکز داده ایران و جهان در حال استفاده بوده و به طبع سهم بسیار زیادی از فروش سرور را در بازار از آن خود نموده است.
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است. (گرد آوری شده توسط تیم IT سامانه فناوری فرتاک)