سرور HP خانگی چیست؟
12 آذر 1400پیشبینی چالشهای مراکز داده Datacenter در سال ۲۰۲۲
21 آذر 1400کارکرد حافظه این است که باعث افزایش سرعت و کارایی پردازنده می شود. بطوریکه اطلاعاتی که پردازنده قصد پردازش آنها را دارد دریافت نموده و با سرعت بیشتری به پردازنده انتقال می دهد. در این مقاله به شما کمک خواهیم کرد، که حافظه رم سرور مناسبی برای خود تهیه نموده و با حافظه رم سرور ECC آشنا شوید.
حافظه سرور (Ram) چیست؟
رم (Ram) در حقیقت به حافظۀ با دسترسی تصادفی گفته می شود که بعنوان ماژول، بر روی برد اصلی سرور متصل شده و به پردازش بهتر پردازنده کمک می کند. سرعت انجام تمامی اعمالی که به پردازش نیاز دارند، بصورت مستقیم به رم مربوط است و هر چقدر حافظه قویتر باشد، سرعت پردازش نیز بیشتر خواهد بود. حافظه، در هر وسیلۀ هوشمند الکتریکی وجود دارد. مثلاً در تلفن همراه، کامپیوتر و سرورها همواره حافظه از مهمترین اجزای سخت افزاری است. حافظه بعد از پردازنده، اصلی ترین قسمت انواع کامپیوتر، لپ تاپ و یا سرورها به شمار می رود.
رم چگونه کار می کند؟
هنگامیکه یک عمل پردازشی انجام دهید، پردازنده داده هایی که برای پردازش لازم است را از رم دریافت نموده و در حافظۀ کش لود نموده و سپس از این داده ها در پردازش استفاده می نماید. بنابراین حافظه، به سرعت لود اطلاعات و داده ها توسط پردازنده کمک می کند. همچنین رم، داده هایی را که پردازنده قصد پردازش آنها از هارد دیسک را دارد دریافت نموده، و در خودش ذخیره می کند و سپس با سرعت بیشتر آنها را در اختیار پردازنده قرار می دهد. از این پس به راهنمای خرید رم سرور می پردازیم تا بتوانید رم مناسبی برای سرور خود انتخاب نمایید.
رم NON-ECC چیست؟
ECC مخفف عبارت error correction codes است که در مورد این عبارت در ادامه تشریح خواهد شد. سرعت خواندن داده ها از روی هارد دیسک، چند برابر رم زمانبر است بنابراین رم باعث تسریع انجام عمل خواندن داده ها خواهد شد. میزان فضایی که حافظه می تواند در خود ذخیره کند متفاوت است، مثلاً رم ۴ گیگابایت فقط توانایی این را دارد که ۴ گیگابایت داده را در خود ذخیره نموده و به پردازنده تحویل دهد. هر چقدر مقدار حافظۀ رم بیشتر باشد، سرعت پردازش هم به نسبت بیشتر خواهد بود. اما در این میان یکی از مهمترین نکاتی که در خرید ram سرور باید به آن توجه نمود، میزان امنیت داده های موجود در این حافظه است.
همانگونه که در فوق ذکر شد، حافظۀ رم سرور نیاز به امنیت بالایی دارد، نیاز به سرعت پردازش بالا دارد و این که در رم های کامپیوتر، وقتی که رم بخواهد کد برنامه هایی که مشکل دارند را ذخیره نموده و به پردازنده انتقال دهد، دچار مشکل شده و هنگ می کند ولی این مورد دربارۀ رم سرور قابل پذیرش نیست. زیرا باعث می شود که مثلاً بازدید کننده گان از یک هاستینگ وب سایت، در حین بازدید از سایت، دچار مشکل شده و سایت را ترک نمایند. و یا هنگامی که در حال کار با یک نرم افزاری حسابداری در شبکۀ داخلی خود هستید، این اختلال موجب کلافگی شما خواهد شد و اگر این مشکل ادامه پیدا کند، تأثیرات منفی زیادی بر روی کارایی سرور خواهد گذاشت. پس برای حل این مشکل باید چه کرد؟
نوعی از حافظه رم سرور وجود دارد که یک آی سی جداگانه برای رفع خطاها و مشکلات احتمالی که ممکن است بوجود آید، در آن تعبیه شده که به این نوع از حافظه، حافظه رم سرور ECC گفته می شود. معنای این عبارت بیان شد و همانطور که از معنایش پیداست، یعنی اینکه خطاهای موجود در داده ها و یا کدهای برنامه را برطرف نموده و دیگر مشکل هنگ کردن وجود نخواهد داشت. تفاوت حافظۀ Ram سرور ECC با حافظه رم سرور Non-ECC تنها در این است که دارای یک آی سی رفع خطا می باشد. روند کار به این صورت است که اطلاعات وارد آی سی شده، و در صورتیکه خطایی وجود نداشت، به چیپست های اصلی حافظه راه پیدا می کنند و سپس به پردازنده منتقل می شود.
این نوع از حافظه رم سرور ECC دارای ۲۴۰ پین است و باعث می شود سرعت انتقال داده در آن افزایش یابد. حافظه های DDR2 در سال ۲۰۰۳ منتشر شد و در آن زمان، یکی از سریعترین انواع حافظه رم سرور شناخته می شد و می توانست تا حداکثر ۳۲۰۰ مگابایت در ثانیه انتقال اطلاعات را انجام دهد و این، یک تحول بزرگ در آن دورۀ زمانی بود. سپس به ترتیب رم سرور با انواع DDR3 و DDR4 منتشر شدند که در حال حاضر جدید و بروزترین نسخه ی موجود رم های DDR نوع DDR4 بوده و تاکنون نسخۀ جدیدی از حافظه رم سرور ECC منتشر نشده است.
برای آشنایی بیشتر با ویژگی های حافظه های رم HP، می توانید با مشاوران ما در بخش فروش تماس حاصل فرمایید. کارشناسان خبرۀ سامانه فناوری فرتاک قبل از خرید رم HP یا هر محصول دیگری اعم از سرور HP، استوریج HP و سایر محصولات، مشاوره های لازم را به شما ارائه خواهند نمود تا محصولی مناسب برای کسب و کار خود تهیه فرمایید.
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است. (گرد آوری شده توسط تیم IT سامانه فناوری فرتاک)