منظور از سوئیچ سیسکو، سخت افزاری کوچک است که برای متمرکز کردن ارتباط بین چند سیستم و دستگاه در شبکه LAN مورد استفاده است. سیسکو یکی از معروف ترین و محبوب ترین برندهای تولید تجهیزات شبکه است که برای بهبود اتصالات در شبکه، سعی بر تولید دستگاه های متنوع با کارایی متنوع دارد. سوئیچ از دستگاه های همیشه فعال در شبکه است که تمام سیستم های کامپیوتری در شبکه محلی را با هم مرتبط میکند. سوئیچ اطلاعات را داخل شبکه انتقال میدهد و عملیات دریافت و ارسال بین نودها را به خوبی اجرا می کند. این دستگاه در لایه دوم OSI فعالیت دارد و در برخی موارد از این دستگاه در لایه ی سوم نیز استفاده میشود. فعالیت دستگاه سوئیچ در لایه ی سوم جهت مسیریابی در شبکه است و وظیفه ارتباط سازی بین شبکه های مختلف را بر عهده دارد. از جدیدترین محصولات ارائه شده توسط کمپانی Cisco، سوئیچ های Cisco سری ۳۸۵۰ می باشد اما در این مقاله به بررسی و مقایسه سوئیچ های کاتالیست سیسکو ۲۹۶۰ و ۹۲۰۰ (۲۹۶۰ Cisco Catalyst و ۹۲۰۰ Cisco Catalyst) خواهیم پرداخت. در ادامه ابتدا هر سوئیچ را مورد بررسی قرار داده و در نهایت تفاوت های اصلی میان آنها را بررسی خواهیم نمود.
سوئیچ کاتالیست X 2960
سوئیچ سیسکو سری X 2960 برای لایه ی دسترسی به شبکه است که با داشتن امکانات خوب، سرعت پردازش عالی، قابلیت ایمن بودن، داشتن پورت شبکه متعدد و داشتن سیستم عامل IOS به صورت تکامل یافته و پیشرفته، از گروه سوئیچ های پرطرفدار و محبوب Cisco است. سیسکو مدلی را در این سوئیچ ارائه کرده که باعث کاهش مصرف برق در سوئیچ شده است. این سوئیچ در کلاس enterprise عرضه شده است. پیکربندی، عیب یابی و نصب در شبکه با استفاده از این مدل سوئیچ بسیار آسان است. به راحتی میتوان قدرت اختیاری پاور اترنت و قابلیت های پیشرفته در لایه ۲ و ۳ را مدیریت نمود. این سوئیچ امکان انجام عملیات تجاری ایمن و کم مصرف همراه با خدمات هوشمندانه را فراهم آورده. این مدل سوئیچ برای راحتی در انجام عملیات و پردازش ها و کاهش هزینه های مربوط به مالکیت تولید شد. نقاط قوت و قابلیت های سوئیچ کاتالیست X 2960 به شرح زیر است:
این سوئیچ ۲۴ تا ۴۸ پورت اترنت دارد. پشتیبانی از قابلیت لایه ۳ استاتیک روت که تا ۱۶ خط دستوری را می توان در آن نوشت. این سوئیچ قابلیت این را دارد که تا ۸ بار سوئیچ را Stack کند و پهنای باند ۸۰ گیگابایتی را به وجود آورد. قابلیت پشتیبانی از Policy-Based Routing، MAC-based VLAN assignment و پشتیبانی از port security در بخش لایه ی دوم شبکه، جهت افزایش امنیت شبکه، را دارد. از ACL را برای فیلترینگ ترافیک مبدا و مقصد بر اساس آی پی و پورت مورد نظر را پشتیبانی میکند.
سوئیچ کاتالیست ۹۲۰۰
سوئیچ سیسکو سری ۹۲۰۰ که جدیدترین سوئیچ ارائه شده توسط شرکت سیسکو است، بزرگترین محصول ارائه شده در راستای دسترسی سوئیچینگ سازمانی است. این سوئیچ از امنیت، قابلیت برنامه ریزی و انعطاف پذیری بالایی برخوردار است. دسترسی های تعریف شده به این مدل توسط نرم افزار SD – Access سیسکو و معماری سازمانی، با عنوان ورودی تک ارائه شده است. لینک آپلود ماژولار، منبع تغذیه و فن FRU، برق ابدی توسط اترنت PoE و وصله سرد، قابلیت اعتماد در سطح سازمانی و افزایش میانگین زمان بین خرابی های صنعتی، ویژگی هایی هستند که کار شما را بدون ایراد و نقص انجام داده و نگهداری میکند. سوئیچ کاتالیست ۹۲۰۰ با پشتیبانی از منبع تغذیه اضافی و داشتن طراحی منعطف و انرژی کارآمد، اجازه کار به پورتهای +PoE را در بالاترین چگالی می دهد. سیسکو با ارائه این مدل سوئیچ تصمیم دارد ITN را به شکل قابل توجهی گسترش دهد. این محصول دارای یکپارچگی در بخش سخت افزاری و نرم افزاری خود است که موجب ایجاد امنیت برای داده ها است که پایداری شبکه را حاصل میشود. نقاط قوت و قابلیت های این سوئیچ عبارتند از:
سوئیچ کاتالیست ۹۲۰۰ دارای ۴۸ پورت +PoE است و از آن به عنوان Downlink استفاده می کند. این سوئیچ از پهنای باند استکینگ تا ۱۶۰ Gbps پشتیبانی می کند. از معماری ماژولار در فن ها و Uplink و منابع تغذیه پشتیبانی می کند. قابلیت پشتیبانی از NetFlow را دارد و از محیط گرافیکی WebUl نیز پشتیبانی می کند. این مدل سوئیچ قابلیت هماهنگی با cisco ISE و cisco DNS Server را دارد.
تفاوت سوئیچ های کاتالیست سیسکو سری های ۲۹۶۰X با ۹۲۰۰
سوئیچ سیسکو مدل ۹۲۰۰ جدیدترین محصول سیسکو با قابلیت های دسترسی سریع و آسان، هسته اصلی کاتالیست LAN و تجمیع نمادین در سیسکو است. این سوئیچ با قابلیت های سخت افزاری و نرم افزاری جدید و بهبود یافته، متنوع ترین قابلیت ها و برنامه ها را ارائه می دهد. این مسئله باعث افزایش عملکرد در شبکه است. استفاده از این سوئیچ راحت و ایمن است و برخلاف سوئیچ ۲۹۶۰ از نظر سخت افزاری بسیار پیشرفته تر است و قابلیت ها در آن ارتقا پیدا کرده اند. سوئیچ ۹۲۰۰ با رابط مدیریتی گیگابیت اترنت توانمندتر و سریعتر از رابط کاربری سوئیچ سری ۲۹۶۰ است. سوئیچ سری ۲۹۶۰ از قابلیت VRF مجازی پشتیبانی نمی کند اما در پلتفرم سری ۹۲۰۰ سیسکو از این قابلیت جهت جداسازی ترافیک مدیریت از ترافیک داده ها پشتیبانی می کند. در ادامه برخی از ویژگی های سخت افزاری سری ۹۲۰۰ سیسکو را که نسبت به سری ۲۹۶۰ ارتقا یافته بررسی خواهیم نمود:
اولین قابلیت سخت افزاری مربوط به قابلیت برنامه ریزی ASIC است که در سوئیچ سیسکو سری ۹۲۰۰ ارتقا یافته است. دومین قابلیت پردازنده است که پردازنده ی سوئیچ سری ۹۲۰۰، (Embedded quad core CPU 1.4 Ghz) و پردازنده ی سوئیچ سری ۲۹۶۰، (Dual core CPU 600 MHz) است. سوئیچ ۹۲۰۰ دارای DRAM و Flash on board 4GB است در صورتی که سوئیچ ۲۹۶۰ به ترتیب دارای DRAM و Flash on board، ۵۱۲ مگابایت و ۲۵۶ مگابایت است. سوئیچ سری ۹۲۰۰ دارای قابلیت های mGig Port و ۲۵ G uplink، Platinum Rated Power supply، Modular uplinks، Modular fans، Blue Beacon و RFID است اما سوئیچ ۲۹۶۰ این قابلیت ها را ندارد.
انعطاف پذیری (NetFlow)، پشته سازی (Stacking)، کیفیت خدمات (Qos) و رابط های کاربری، ویژگی هایی هستند که سوئیچ سری ۹۲۰۰ سیسکو از آنها بهره مند است. این ویژگی ها قابلیت های قابل توجهی را به این سوئیچ داده است که برتری آن را در برابر سوئیچ سری ۲۹۶۰ نمایان می کند. با استفاده از سوئیچ های برند سیسکو، به راحتی می توانید توسط تِل نِت و Secure Shell شبکه را مدیریت کنید. اما در کل به این نکته توجه نمایید که باید سوئیچی را انتخاب نمایید که متناسب با کار شما بوده و نیاز های شما را برطرف نماید.
در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد سوئیچ Cisco، روتر Cisco و یا سرور HP دارید، می توانید با همکاران ما در بخش فروش سرور اچ پی ای تماس حاصل نمایید.
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است. (گرد آوری شده توسط تیم IT سامانه فناوری فرتاک)