کاربرد PATH در سیستم عامل لینوکس
4 مرداد 1399سرور نسل ۱۰ اچ پی (HPE Proliant G10)
14 مهر 1399Nano Server در واقع یک نسل جدید از سیستم عامل سرور مایکروسافت میباشد، که تغییرات اساسی در آن انجام شده است و Recompile شده است. NanoServer فقط در نسخههای ۶۴ بیتی موجود است و در واقع بیشتر به منظور راه اندازی Hyper-V و DataCenter طراحی و ارایه شده است. همانطور که در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد امکان Local Loginدر این نسخه از سرور وجود ندارد و نمی توان روی آن Active Directory داشته باشیم. همچنین تمام تنظیمات به صورت Remote انجام میشود.
خصوصیت های Nano Server:
۱) در طراحی Nano Server شاهد این هستیم که با پایین آوردن تعداد پورتهای باز و کم کردن سرویسهای مورد نیاز در هنگام کار سرور و کاهش دادن Driver های سخت افزاری به بهبود امنیت آن نسبت به نسخهی Core کمک به سزایی شده است.
center
۲) در نسخه Nano نصب و راه اندازی سرور با کاهش قابل توجه نیاز به منابع همراه شده است. به طوری که زمان نصب آن به ۳۵ ثانیه (البته در مقایسه با Server Core و یک نوع سختافزار)، مقدار فضای مورد نیاز به ۴۵۰مگابایت، و در حالتی که به صورت مجازی روی VHD نصب میشود، به ۴۸۰ مگابایت کاهش پیدا کرده است.
نکتهی جالب این است که بر خلاف ServerCore که هنگام نصب ویندوز به عنوان یک گزینه در wizard نصب دیده میشد، برای نصب Nano Server باید یک نسخه Customize شده از ویندوز را با توجه به سختافزار و Role, Feature هایی که مورد نیازمان است ایجاد کنیم. همانطوری که اشاره شد شما باید درایورهای سختافزار خود را قبل از Deploy کردن، به Image ی که دارید تهیه میکنید اضافه کنید. نکته دیگر این است که همان سختافزار و درایوری که شما در نسخههای دیگر ویندوز سرور استفاده می کنید، مانند :
NetworkAdapters Storage Controller Disk Drive در Nano Server نیز قابل استفاده هستند. برای اضافه کردن درایور به Image از Script زیر استفاده میکنیم:
New –NanoServerImage Role Feature: بر خلاف نسخههای دیگر ویندوز، Role,Feature ها در پوشهی Win SXS نیستند، بلکه باید به صورت جداگانه و به وسیلهی کامند Power shell، این موارد را به Image اضافه کنیم. Role و فیچرهای قابل استفاده در حال آپدیت شدن هستند.
Management: مدیریت Nano Server فقط از راه ریموت است. به وسیلهی Power shell, WMI, Win RS, EM.
ساختن Nano Server
برای انجام این کار Nano Server را در یک فایل VHD ایجاد میکنیم و بعد با ضمیمه کردن آن به یک ماشین در محیط Hyper-V آن را اجرا می کنیم.
۱) فایل ISO ویندوز سرور ۲۰۱۶ را روی یک کامپیوتر کپی کنید.
۲) ISO را به وسیلهی یک نرم افزار مانند Power ISO مانت کنید و محتویاتش را باز کنید. به طورمثال در اینجا ISO را در یک درایو مجازی به اسم D مانت کردیم:
center
۳) همان طوری که مشاهده میکنید یک پوشه داریم به اسم NanoServer. این پوشه را در یک مسیری روی هارد دیسک کپی می کنیم. به طور مثال C:\NanoServer. در این پوشه تمام فایلهای مورد نیاز را برای تولید Nano Server ایجاد خواهیم کرد.
۴) حالا با قدرت یوزر Adminstrator وارد محیط PowerShell میشویم و با کامند زیر موارد مورد نیاز برای تولید Image را در Powershell ایمپورت می کنیم:
Import-Module -Name C:\NanoServer\NanoServerImageGenerator\
NanoServerImageGenerator.psm1 –Verbos ۵) حالا باید VHD مون رو ایجاد کنیم. برای این کار راه های مختلف و سوییچ های گوناگونی وجود دارد. در این مثال یک نسخهی Standard از این سیستم عامل رو ایجاد می کنیم. با زدن کامنت زیر یک VHD ایجاد میشود:
New-NanoServerImage -MediaPath D:\ -DeploymentType Guest
-Edition Standard -TargetPath C:\NanoServer\NANO1.vhd -ComputerName NANO1 برای اضافه کردن Role های دیگر میتوانیم از سوییچهای زیر استفاده کنیم :
Role or feature Option
Hyper-V role -Compute
Failover Clustering -Clustering
Hyper-V guest drivers for hosting Nano Server as a virtual machine -GuestDrivers
Basic drivers for a variety of network adapters and storage controllers. This is the same set of drivers included in a Server Core installation of Windows Server 2016 Technical Preview. -OEMDrivers
File Server role and other storage components -Storage
Windows Defender Antimalware, including a default signature file -Defender
Reverse forwarders for application compatibility, for example common application frameworks such as Ruby, Node.js, etc. -ReverseForwarders
DNS Server role -Packages Microsoft-NanoServer-DNS-Package
Desired State Configuration (DSC) -Packages Microsoft-NanoServer-DSC-Package
Internet Information Server (IIS) -Packages Microsoft-NanoServer-IIS-Package
Note
See the IIS on Nano Server sub-topic for details about working with IIS.
Host support for Windows Containers -Containers
System Center Virtual Machine Manager agent
• -Packages Microsoft-Windows-Server-SCVMM-Package
• -Packages Microsoft-Windows-Server-SCVMM-Compute-Package
Note
Use this package only if you are monitoring Hyper-V. If you install this package, do not use the -Compute option for the Hyper-V role; instead use the -Packages option to install -Packages Microsoft-NanoServer-Compute-Package, Microsoft-Windows-Server-SCVMM-Compute-Package
•
Network Performance Diagnostics Service (NPDS) -Packages Microsoft-NanoServer-NPDS-Package
Data Center Bridging -Packages Microsoft-NanoServer-DCB-Package ۶) در اینجا فایل های نصبی ویندزو سرور ما در درایو D هستند و مقصدی که می خواهیم فایل VHD اجرا شود در درایو C است. اسمی که برای NanoServer انتخاب کردیم NANO1 است. با استفاده از سوییج Edition، نوع ادیشن رو انتخاب می کنیم که در اینجا Standard رو انتخاب کردیم. سوییچ بعدی Deploymenttype است که دو حالت میتواند داشته باشد، یکی Guest است که در صورتی استفاده می شود که روی Hyper-V بخواهیم سرور رو بالا بیاوریم و اگر بخواهیم روی فیزیکال ماشین نصب کنیم از گزینه Host استفاده می کنیم.
۷) بعد از زدن Enter از شما Password ی برای یوزر Administrator لوکالی سرور پرسیده می شود.
۸) بعد از پایان شما در مسیر درایو C:\Nanoserver یک فایل دارید به نام NANO1.VHD که باید به یک VM که درون Hyper-V ساخته شده است attach بشود.
۹) بعد از Boot کردن با محیط زیر مواجه خواهید شد که در واقع به دنیای Nano Server وارد شده اید:
center
همان طوری که گفته شد مدیریت Nano Server فقط از طریق Remot امکان پذیر است و روی خود سرور ما کنسول های محدودی مانند، Recovery Console و Firewall Rules رو می توانیم مدیریت کنیم. طبیعتا اولین کاری که باید برای کانفیگ سرور انجام داد اختصاص IP و تنظیمات کارت شبکه است. بعد از روشن کردن Nano Server مطابق شکل بالا با وارد کردن یوزر Administrator و پسوردی که حین ساخت VHD وارد کردیم به نانو سرور Login کنیم. اولین چیزی که مشاهده می کنیم Nano Server Recovery Management است:
center
برای انجام دادن تنظیمات کارت شبکه، گزینهی Networking را انتخاب میکنیم ، و مراحل زیر را انجام میدهیم :
۱) NIC مورد نظر که می خواهیم تنظیم را روی آن انجام دهیم انتخاب میکنیم.
۲) برای انجام تنظیمات IPv4 کلید F11 را میزنیم.
۳) صفحه ای مانند زیر را می توانیم ببینیم و تنظیمات را انجام داده و Enter می زنیم:
همان طوری که گفتیم برای وصل شدن به Nano Server از طریق Powershell می شود اقدام کرد. البته این نکته را در نظر داشته باشیم که برای مدیریت Nano , Core Server از طریق Server Managerو MMC tools هم میشود اقدام کرد. برای وصل شدن به Nano Server از طریق Powershell مراحل زیر را دنبال میکنیم:
۱) فرض کنید IP سرور ما ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۱۰ است.
۲) در ابتدا باید Nanoserver را به لیست سرور هایی که برای Management به آنها Trust داریم اضافه کنیم:
PS C:\> Set-Item WSMan:\localhost\Client\TrustedHosts “۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۱۰” ۳) حالا وارد فاز ایجاد ارتباط با NanServer میشویم:
PS C:\NanoServer> $ip = “۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۱۰”
PS C:\NanoServer> $user = “Administrator”
PS C:\NanoServer> Enter-PSSession -ComputerName $ip -Credential $user ۴) بعد از این حالا شما می توانید تمام دستورات Powershell ی که روی Nanoserver در دسترس هستند را اجرا کنید. برای اینکه ببینیم چه کامندهایی در دسترس هستند کامند زیر رو اجرا می کنیم: