تکنولوژی Hyper Threading چیست ؟
28 دی 1399هایپروایزر (Hypervisor) چیست؟
15 بهمن 1399به طور خلاصه کاربرد هاب ها و سوئیچ ها، ایجاد یک شبکۀ LAN و اتصال رایانه ها به یکدیگر است. سوئیچ ها برخلاف هاب ها این توانایی را دارند تا دستگاه متصل به خود را شناسایی نمایند. روترها می توانند در کنار انتقال بسته ها در بین شبکه های مختلف، همانند سوئیچ عمل نموده و به سیستم های موجود در شبکه، یک آدرس IP نسبت دهند. در دنیای شبکه های کامپیوتری، این سؤال پیش می آید که تفاوت روتر، سوئیچ و هاب چیست. اگر با کامپیوتر و شبکه های کامپیوتری سر و کار داشته باشید، نام آنها نیز به احتمال زیاد باید به گوش شما رسیده باشد. در ادامۀ این بخش، سعی می کنیم تا تفاوت ها و مفاهیم هر یک را به طور خلاصه بیان کنیم. پس اگر می خواهید بدانید تفاوت روتر، سوئیچ و هاب چیست، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
هاب (HUB)
وظیفۀ هاب، اتصال چند رایانه در یک شبکۀ محلی یا همان LAN است. در هاب اطلاعات از یک پورت، بدون امکان تفکیک میان سیستم های متصل، به دیگر پورت ها نیز ارسال می شود. با این تعریف، متوجه می شویم که در هاب، توانایی انتقال اطلاعات دریافتی، برای یک آدرس مشخص وجود ندارد و اطلاعات بین تمام پورت های متصل، منتقل خواهد شد. یکی از وجوه تمایز روتر، سوئیچ و هاب، توجه به کاربردهای هریک از آنها است. تقریباً امروزه هاب ها به دلیل عدم تفکیک آدرس های ورودی و خروجی، کاربرد زیادی ندارند. اما از آنجایی که استفاده از هاب هزینۀ کمتری دارد، در صورت پایین بودن اهمیت امنیت اطلاعات، می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
سوئیچ (Switch)
سوئیچ نیز مانند هاب، دستگاه های متصل در یک شبکهی محلی (LAN) را به کمک کابل شبکه به یکدیگر متصل می کند. اما در سوئیچ، با انتقال اولین داده، یک جدول تحت عنوان Switch Table تشکیل گردیده و در این جدول، سیستم های متصل، توسط آدرس MAC شناسایی می شوند. به کمک این جدول، می توان سیستم های دریافت کنندۀ اطلاعات را تعیین نموده و در صورت عدم نیاز یک دستگاه به دریافت داده ای مشخص، دسترسی آن را به سادگی قطع کرد. یکی از مهمترین کاربردهایی که موجب گردید استفاده از سوئیچ جایگزین هاب ها شود، امکان شناسایی و تفکیک آدرس های ورودی و خروجی بوده است. این قابلیت موجب می شود تا بتوان داده ها را تنها به مقصد مورد نظر انتقال داد. این قابلیت، کاهش ترافیک و به دنبال آن اشغال کمتر پهنای باند را در پی خواهد داشت. همچنین یکی دیگر از کاربردهای سوئیچ، افزایش تعداد پورت ها نسبت به هاب است. سوئیچ ها به دو دستۀ مدیریت شده و مدیریت نشده تقسیم می شوند که در ادامه تشریح خواهند شد.
- مدیریت شده: در این نوع سوئیچ، شما امکان اولویت بندی و مدیریت ترافیک را خواهید داشت. این قابلیت موجب می شود که یک برنامه را در اولویت بالاتر قرار دهید و کیفیت بیشتری را برای استفاده از آن برنامه دریافت نمایید.
- مدیریت نشده: این نوع سوئیچ، بدون اعمال تنظیمات خاصی قابل استفاده است و همین امر، استفاده از این نوع سوئیچ را رایج تر نموده است.
یکی از کمپانی های شناخته شده در حوضۀ تولید سوئیچ که امروزه بطور گستره در شبکه ها از محصولات آن استفاده می شود شرکت سیسکو سیستمز (Cisco) است.
روتر (Router)
روترها برای مسیریابی و انتقال داده، بین شبکه های مختلف طراحی شده اند. بسته های ارسالی در شبکه حاوی آدرس هایی هستند که نشان دهندۀ مقصد مورد نظر جهت ارسال است. به عبارتی روترها با استفاده از این آدرس، بسته ها را به مقصد می رسانند. از همین رو می توان گفت که روترها زمانی به کار می روند که یک شبکۀ داخلی، به شبکۀ گسترده تری متصل شود. به بیانی ساده تر، فرض کنید که می خواهید یک نامه را برای شخصی که در واحد روبروی شما حضور دارد ارسال نمایید. در این صورت تنها ذکر شمارۀ واحد برای ارسال بسته کافی خواهد بود. اما اگر این شخص در واحدی که در یک ساختمان و شهر دیگری قرار دارد ساکن باشد، دیگر تنها ذکر شمارۀ واحد کافی نیست و نیاز است که شما آدرس دقیقی از محل زندگی شخص مورد نظر را درج نمایید و این نامه را به ادارۀ پست ارسال نمایید تا پستچی به کمک آدرسی که در اختیار دارد، نامه را به دست شخص مورد نظر برساند. کاربرد اصلی روتر، ارسال داده بین شبکه های مختلف است. اما روتر کاربردهای دیگری نیز دارد که عبارتند از:
- روترها دارای تعدادی پورت LAN، برای ایجاد یک شبکۀ محلی و همچنین یک یا چند پورت WAN برای اتصال به یک دستگاه مودم هستند.
- پشتیبانی از قابلیت NAT یا Network Address Translator با هدف نسبت دادن یک مجموعه IP به داخل شبکه و یک مجموعه IP برای خارج شبکه، در سرویس دهندۀ شما و نیز پشتیبانی از DHCP، برای آنکه بتواند به هر دستگاهی در شبکۀ محلی شما یک IP نسبت دهد.
- ایجاد فایروال برای محافظت از شبکۀ داخلی و ایجاد اتصال بی سیم.
یکی از کمپانی های شناخته شده در حوضۀ تولید روترها که امروزه بطور گستره در شبکه ها از محصولات آن استفاده می شود شرکت سیسکو سیستمز (Cisco) است.
با توجه به موارد مذکور، برای پاسخ به این پرسش که تفاوت روتر، سوئیچ و هاب چیست، نیاز به شناخت مفاهیم هریک به طور خلاصه است. حال با درک این مفاهیم، می توان تفاوت میان هاب، سوئیچ و روتر را به این صورت بیان نمود که کاربرد هاب و سوئیچ ها، ایجاد یک شبکۀ LAN و اتصال رایانه ها به یکدیگر است، و سوئیچ ها برخلاف هاب ها این توانایی را دارند تا دستگاه متصل به خود را شناسایی نمایند. روترها نیز این توانایی را دارند تا در کنار انتقال بسته ها در بین شبکه های مختلف، همانند سوئیچ نیز عمل نموده و به سیستم های موجود در شبکۀ خود، یک آدرس IP نسبت دهند.
در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد سوئیچ Cisco، روتر Cisco و یا خرید سرور HP دارید، می توانید با همکاران ما در بخش فروش تماس حاصل نمایید.
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است. (گرد آوری شده توسط تیم IT سامانه فناوری فرتاک)