عرضه انواع پردازنده های اینتل یکی از سیاست های کاری شرکت اینتل (Intel) به منظور برطرف کردن نیاز کاربران مختلف است. این شرکت چند ملیتی آمریکایی با ایجاد تنوع در محصولات خود توانسته پاسخگوی نیازهای گوناگون کاربران باشد. چرا که هر حوزه کاری با توجه به فعالیت های خود دارای نیازهای سخت افزاری متفاوتی خواهند بود. طبیعی است که برای تأمین خواست کاربران مختلف باید محصولاتی متمایز به بازار عرضه شود. بعنوان نمونه، نیاز فردی که کارهای پردازشی پیچیده و سنگین انجام می دهد با کسی که تنها به وب گردی می پردازد، متفاوت است. یا مثلاً نیازمندی های سیستم های خانگی با سرورها فرق بسیار زیادی دارند. به همین دلیل شرکت های تولید کنندۀ پردازنده، بر اساس نیاز کاربران اقدام به طراحی و تولید پردازنده های مناسب می کنند. انواع پردازنده های اینتل نیز به همین منظور طراحی و تولید شده است.
انواع پردازندۀ intel از ابتدا تا کنون طیف گسترده ای از پردازنده ها با خصوصیات مختلف را شامل می شود. این پردازنده ها برای دستگاه های گوناگون نظیر رایانه های شخصی کوچک، انواع لپ تاپ، سرورها و سیستم های پیچیده طراحی و تولید شده اند. در واقع شرکت اینتل پردازنده هایی با توان های بسیار متفاوت را به بازار عرضه کرده است. یعنی از انواع کم مصرف گرفته تا سی پی یو های ردۀ حرفه ای (Enterprise) و مناسب برای استفاده در سرور و رک. برخی از انواع پردازنده های اینتل شامل موارد زیر می شوند که در ادامه به معرفی هریک از آنها خواهیم پرداخت:
پردازنده های اینتل سری اتم (Atom)
از ویژگی های این نوع پردازندۀ اینتل می توان به ۲ مورد اشاره کرد: ۱) پردازنده های مدل اتم (Atom) از انواع پردازنده های کم مصرف است. ۲) در دستگاه هایی استفاده می شود که مهمتر از قدرت پردازش، مصرف برق و عمر باتری دستگاه برای آن مهم است. این نوع پردازنده اینتل (Intel CPU) را برای دستگاه هایی که مبتنی بر شبکه و یا سیستم های توکار (Embeded) هستند مورد استفاده قرار می دهند. دستگاه هایی مانند:
پردازنده ای بدون عدد
برای مدل های این نوع پردازنده عددی در نام آنها قرار داده نشده است. اگر عدد و حروفی در این سری از پردازنده ها مشاهده کردید، خصوصیت های آنرا نشان می دهد. مثل دو نمونه زیر:
پردازنده های اینتل سری سلرون (Celeron)
ضعیف ترین نوع از انواع پردازنده اینتل را این سری از پردازنده ها تشکیل می دهند. در واقع اصولاً آنها را پیشنهاد نمی کنند. بهتر است حداقل بجای این نوع پردازنده ها از پردازنده پنتیوم گلد (Pentium Gold) استفاده کنید. این نوع پردازنده های اینتل تنها قادر به انجام کارهای عمومی هستند؛ کارهایی مانند پردازش های اصلی و وبگردی. به همین دلیل برای رایانه های دسکتاپی رده پایین و بسیار ارزان بکار می روند. انواع کم مصرف آنها را نیز برای سیستم های توکار مورد استفاده قرار می دهند. البته بهتر است هزینۀ بیشتری برای خرید پردازنده صرف کرده و نمونه های بهتر را تهیه کنید. چرا که بدلیل کند بودن این نوع پردازنده ها، فقط کارهای ابتدایی را با سیستمی دارای پردازندۀ سلرون می توانید انجام دهید.
پردازنده های شرکت intel سری پنتیوم (Pentium)
از ویژگی های این نوع از انواع پردازنده اینتل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
پردازنده های اینتل سری کور (Intel Core-i)
پردازنده های کور آی (Core i) از پردازنده های مناسب دسکتاپی یا خانگی بشمار می آیند. شرکت اینتل دو نوع پردازنده از این سری را طراحی و تولید کرده است:
این نوع پردازنده ها از انواع پردازنده های اینتل با ۲ تا ۴ هستۀ اصلی هستند. در سال های اخیر بعنوان یکی از پرفروش ترین های شرکت اینتل برای بشمار می آیند. از دیگر خصوصیت های این نوع پردازنده ها عملکرد مناسب آنها برای بازی های رایانه ای است. چرا که بستری بسیار مطلوب را در مجازی سازی (Virtualization) و برنامه های گرافیکی فراهم می کنند. این نوع پردازنده های اینتل برای فراهم کردن این بستر از تکنولوژی HD بهره می برند.
پردازنده های اینتل سری زئون
شرکت اینتل این نوع از پردازنده های اینتل را برای برنامه های تحت سرور طراحی نموده که قابلیت استفاده از چندین پردازنده در کنار هم و همچنین حجم بالایی از حافظۀ کش، حافظۀ RAM و دستگاه های ذخیره سازی را فراهم می نمایند. این سری از پردازنده ها در کلاس سرور دسته بندی می شوند. پردازنده هایی صنعتی و کاملاً ویژه که بعنوان تجهیزات سخت افزاری برای سرورها عملکردی عالی داشته و می توانند در صنایعی نظیر مراکز داده، پردازش های ابری، گرید کامپیوتینگ و غیره بکار گرفته شوند. پردازنده های سری زئون شرکت اینتل بصورتی طراحی شده اند که حتی قادر به استفادۀ همزمان از ۳۲ پردازنده در کنار هم بوده و تاکنون ۵ نسل از این نوع پردازنده بصورت سری W، E، D، Scalable و غیره ارائه گردیده و اغلب سری های Scalable همراه با سرور HP ارائه می شوند. سری Scalable بدلیل قابلیت ارتقا و همگام سازی با سایر پردازنده ها اغلب در نسل ۱۰ سرورهای اچ پی مورد استفاده قرار می گیرد. نسل ۱۰ سرورهای HP مزایای فراوانی دارد و می توانید آنرا در این لینک ملاحظه فرمایید. در واقع می توانید این سری از انواع پردازنده های اینتل را به منظور انجام فرایندهای چند نخی (Multi-Threading) بعنوان بهترین گزینه در نظر بگیرید. نسل اول این پردازنده ها دارای ۸ هسته بوده و تا فرکانس ۱۶۰۰MHZ را پاسخگو بودند و از DDR-III پشتیبانی می کردند. نسل دوم پردازند های زئون تا ۱۲ هسته داشته و فرکانس کاری آنها به ۱۸۶۶ افزایش یافته بود و از DDR-III بهره می برد. نسل سوم این پردازنده ها تا فرکانس ۲۱۳۳ با ۱۸ هسته افزایش یافت و علاوه بر پشتیبانی از DDR-III قابلیت استفاده از حافظه های DDR-IV را به همراه استفاده از پورت USB 3.0 دارا هستند. نسل چهارم این سری از پردازنده با فرکانس ۲۴۰۰ ارائه گردیده و تا ۲۴ هستۀ محاسباتی دارند. آخرین نسل از این پردازنده ها نسل ۵ است که با قابلیت ها و قدرتهای مختلفی ایجاد شده اند. از جملۀ آن می توان به سری های پلاتینیومی (Platinum)، طلایی (Gold)، نقره ای (Gold) و برنزی (Bronze) اشاره نمود. این سری ها در تعداد هسته ها، تعداد پردازندۀ قابل استفاده بصورت همزمان، مقدار حافظه و یا ذخیره سازی همزمان و غیره با یکدیگر تفاوت دارند. در ادامه برخی از پیشوندهای پرکاربرد پردازنده های این سری را بررسی خواهیم نمود.
پیشوند V : مخصوص سروری هایی است که نیاز به عملیات مجازی سازی دارند. در سایر مدل ها نیز اغلب قابلیت های مجازی سازی گنجانده شده ولی این سری برخی از عملیات را بهینه سازی نموده است و مناسب استفاده در ارائۀ خدمات هاستینگ می باشد.
پیشوند N : شامل پردازنده های سروری است که مخصوص کار با سیستم عامل های تحت شبکه و NFV هستند.
پیشوند HL : پردازنده هایی هستند که قابلیت پشتیبانی از حجم زیادی حافظه را داشته و می توانند برای سیستم هایی که نیاز زیادی به حافظه RAM دارند بکار برده شود زیرا تا ۴ ترابایت حافظه را براحتی در خود جای می دهند
پیشوند U : پردازنده هایی هستند که امکان استفاده از تنها یک واحد پردازنده را فراهم می نمایند.
علاوه بر قابلیت های ذکر شده در این سری از پردازنده ها، سری Scalable بدلیل امنیت بسیار زیادی که توانسته است ایجاد نماید، بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. این سری از پردازنده با انتقال مراحل امنیت به سطح سخت افزار، توانسته سهم بزرگی از فروش سرورهای HP را بخود اختصاص دهد. سری Platinum این پردازنده ها علاوه بر امنیت بسیار بالا، امکان بکارگیری در Cloud را نیز فراهم نموده و قابلیت استفاده در پردازشهای Real-time را نیز دارا بوده و دارای بهترین کارایی ست. اما بدلیل قیمت بالای آن اغلب در مراکز داده و مراکز نظامی بکار برده می شود. برخی از مدلهای پرفروش سری زئون در زیر ارائه شده است :
با توجه به موارد فوق، می بینیم که انواع پردازنده های اینتل، تمامی کاربردهای مورد انتظار را پشتیبانی می نمایند. خواه از یک سیستم توکار بسیار کوچک گرفته تا سرورهای صنعتی همگی امکان استفاده از انواع پردازنده های Intel را دارا هستند. بنابراین با توجه به نیازمندیهای خود، می توانید یکی از انواع قدرتمند این پردازنده ها را انتخاب نمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و استعلام موجودی، می توانید با همکاران ما در بخش فروش شرکت سامانه فناوری فرتاک تماس حاصل فرمایید.
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است. (گرد آوری شده توسط تیم IT سامانه فناوری فرتاک)