هات پلاگ در سرور چیست ؟
26 آبان 1401با تکنولوژی پیشرفته پیشرو باشید HPE
26 آبان 1401RPM هارد دیسک به معنای چرخش صفحه ی دیسک در دقیقه یا دور صفحه ی دیسک در دقیقه است. هر هارد دیسکی درون خود یک صفحه یا دیسک چرخان دارد. RPM یا Revolutions Per Minute جهت مشخص کردن زمان دسترسی به هارد است و تعداد دور چرخش صفحه ی هارد در سرور (Platter) را در یک دقیقه اندازه گیری میکند. چرخش در دقیقه یک فاکتور جهت بررسی سرعت هارد دیسک است. هر چقدر چرخش صفحه یا دیسک چرخان در هارد، در زمان یک دقیقه بیشتر باشد، یعنی هر چه RPM در هارد بیشتر باشد، دسترسی به اطلاعات سریع تر و بالاتر است. در نتیجه، سرور زمان کمتری را برای خواندن اطلاعات هارد صرف میکند و اینگونه عملکرد سیستم افزایش پیدا میکند. RPM یکی از مهم ترین عامل خرید هارد دیسک است که باید به آن توجه داشت. همانطور که اطلاع دارید، هارد دیسک در هارد سرور به دلیل حجم بیشتر و قیمت پایینتر نسبت به هاردهای SSD در میان مصرف کنندگان محبوب و مورد توجه است. داده های موجود در صفحه ی هارد دیسک توسط یک لنز خوانده میشوند. هارد دیسک ها به صورت الکترو مکانیکی کار میکنند و هر هارد دیسک دارای میزان چرخش متفاوتی است. اینجا بحث RPM مطرح میشود. RPM در رابطه با SSD ها صدق نمی کند. RPM از فاکتورهای مهم خواندن و نوشتن اطلاعات از روی هارد دیسک و قضاوت در رابطه با کیفیت کار هارد دیسک است که روی قیمت هارد نیز تاثیر دارد. هر چه RPM بالاتر باشد، قیمت نیز گران تر است. روی تمامی هارد دیسک ها یک برچسب توسط شرکت و کارخانه تولید کننده آن چسبانده شده است که تمام اطلاعات مربوط به هارد درون آن نوشته شده است. یکی از این اطلاعات، RPM است.
روش تشخیص RPM هارد سرور اچ پی
جهت اطلاع از عدد RPM هارد روش های گوناگونی وجود دارد. در این مقاله قصد داریم روش های فهمیدن و پیدا کردن عدد RPM را آموزش دهیم. عدد RPM را میتوان هم از طریق دیجیتالی و هم از طریق فیزیکی پیدا کرد. روش فیزیکی اولین روش، ساده ترین و آسان ترین روش است. عدد درج شده در قسمت RPM بر روی برچسب هارد دیسک، ساده ترین راه دانستن عدد RPM است. دومین روش برای کسانی است که باز کردن درب کیس برایشان سخت است. این افراد میتوانند با استفاده از گوگل میزان RPM هارد را پیدا کنند. با وارد کردن مدل هارد دیسک در گوگل، اطلاعات هارد توسط گوگل پیدا میشود. برای پیدا کردن مدل هارد دیسک خود میتوانید به کنسول مدیریت دستگاه (Device Manager) ویندوز وارد شده و در قسمت Disk drive بروید. در این قسمت یک لیست از هارد دیسک های مورد استفاده شما باز میشود. روی هارد دیسک مورد نظر راست کلیک کنید و به قسمت Properties بروید. در این پنجره، در تَب Details، بخش Property و انتخاب گزینه Hardware Ids مشخصات هارد دیسک مورد نظر را میتوان یافت. استفاده از اطلاعات سیستم System Information سومین روش جهت اطلاع از RPM هارد است. برای دسترسی به اطلاعات سیستم کافیست دکمه های Win +R را همزمان فشار دهید و به منوی Run وارد شوید. با تایپ msinfo32 در برنامه Run، OK را بزنید. در این مرحله پنجره System information باز میشود. حال گزینه Components را باز کرده و روی گزینه Storage و بعد از آن روی گزینه Disk کلیک کنید. در این قسمت پنجره Disk باز شده و در سمت راست آن یک منو دیده میشود. در این منو گزینه Model را انتخاب کنید تا اطلاعات کامل و جامعی از هارد دیسک خود به دست آورید. روش چهارم یافتن سرعت چرخش هارد استفاده از نرم افزارهای کاربردی جانبی است. نرم افزار CrystalDiskInfo که میتوان آنرا رایگان دریافت نمود. این نرم افزار علاوه بر اطلاعات RPM، اطلاعات مفید دیگری مثل، رابط، شماره سریال، ظرفیت کَش، بافر، وضعیت سلامت و دیگر اطلاعات مرتبط با هارد در سرور را برای شما بازگو میکند. استفاده از این نرم افزار بسیار رایج است. همچنین نرمافزار HWiNFO که این نرم افزار نیز علاوه بر اطلاعات RPM اطلاعات دقیق تری درباره هارد ارائه میدهد که قابلیت نظارت بر سیستم را نیز دارد.
تفاوت سرعت چرخش هارد 5400 و 7200
سرعت چرخش هارد، اندازه گیری عملکرد یک هارد، در انتقال داده ها از دیسک های ذخیره سازی بیت ها، به دستگاه کامپیوتر است. میزان و مقدار عدد سرعت چرخش در یک هارد اگر پایین باشد به این معنی نیست که آن هارد کاربردی نیست. HDD هایی که دارای دیسک های چرخشی سنتی هستند، دارای سرعت چرخش 7200 دور در دقیقه هستند. این بدان معناست که سرعت خواندن و نوشتن در این هاردها بالا است و برای اجرای نرم افزار، انتقال فایل و اجرای سیستم عامل مناسب هستند. هاردهای با سرعت 7200RPM پر سر و صدا بوده و عمر کوتاه تری نسبت به هاردهایی با دور چرخش کمتر هستند، اما با این وجود گران هستند. هارد سرور با RPM 5400، سرعت پایین تری در خواندن و نوشتن اطلاعات دارند، اما انرژی کمتری مصرف میکنند و گرمای کمتری نیز تولید میکنند، که این ویژگی، باعث طول عمر بالاتر است. این هاردها ارزانتر بوده و بی صدا کار میکنند. اصولا این هاردها برای افرادی که به ذخیره سازی موسیقی مشغولند، انتخاب مناسب تری است.
سخن آخر : RPM هارد سرور HP چیست ؟
هارد دیسک ها نسبت به درایوهای SSD حجم بیشتری از اطلاعات را با هزینه کمتر در خود ذخیره میکنند. دستگاه هایی که با درایو های SSD کار میکنند، قسمت متحرک و چرخان ندارند و بحث RPM در آنها بی معنا است. درایوهای هارد دیسک یا همان HDD ها شاید قدیمی باشند اما امروزه همچنان مورد توجه است و برای بسیاری از افراد مورد استفاده است. هارد دیسک ها در گذر زمان، عملکرد ویژه ای را ارائه میدهند که یکی از این عملکردها سرعت بیشتر هارد در فرایند بهتر در ذخیره سازی اطلاعات کاربران است. یکی از این فرایندهای بسیار مهم برای کاربران، سرعت چرخش هارد است. هارد دیسک یکی از اجزای مهم به شمار می رود، چرا که بسیاری از دستگاه های ذخیره ساز تحت شبکه و انواع سیستم های نظارتی به آن احتیاج دارند. هارد دیسک با ظرفیت 10 ترابایت یکی از بهترین گزینه ها در انتخاب هارد است و میتواند حجم قابل توجهی از اطلاعات را ذخیره و نگهداری کند. سرعت چرخش این هارد 7200RPM است و دارای سرعت بالا در پردازش اطلاعات است.
باتوجه به موارد فوق، هر خریدار می تواند متناسب با معیارهای خود برای تهیۀ هارد سرور اچ پی، حافظۀ مورد نیاز خود را تهیه نماید. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در زمینۀ خرید هارد HP و یا خرید سرور HP، می توانید با همکاران ما در بخش فروش تماس حاصل فرمایید.
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است. (گرد آوری شده توسط تیم IT سامانه فناوری فرتاک)