بازیابی اطلاعات از Google Drive
7 تیر 1401کلاستر سرور مایکروسافت (Microsoft Cluster Server)
18 تیر 1401ماژول پلتفرم مطمئن یا تراشه TPM (ماژول تی پی ام) یک ماژول است که امکان ارتقای قابلیت های نرم افزار و همچنین افزایش امنیت آنرا فراهم می کند. امروزه، بسیاری از کمپانی های تولید کننده رایانه های شخصی و سرور اچ پی، برای تضمین امنیت دستگاه های خود از این تراشه استفاده می کنند. البته TPM هایی که امروزه تولید می شوند از کیفیت بیشتری نسبت به تراشه های قدیمی تر برخوردار هستند. در حال حاضر آخرین نسخه چیپست TPM موجود در بازارهای دیجیتال، نسخه TPM 2.0 است که از سال ۲۰۱۴ در دسترس کاربران قرار گرفته است. ماژول پلتفرم مطمئن خلاصه شده عبارت Trusted Platform Module می باشد. این روش از روشهای رمز نگاری بر مبنای سخت افزار بشمار می رود. در واقع این تراشه از آسیب رساندن نرم افزارهای مخرب به دستگاه و سرور جلوگیری خواهد کرد. این تراشه با ذخیره کردن بخشی از رمز عبور، امنیت اطلاعات و داده های شما را افزایش می دهد. چیپست TPM بوسیله لحیم کاری، روی مادربرد قرار گرفته است. در صورتیکه مادربرد از انواع پیشرفته باشد، امکان اضافه کردن قطعات جانبی توسط شکاف های توسعه نیز به آن وجود خواهد داشت. نکته جالب توجه در مورد تراشه تی.پی.ام این است که امنیت اطلاعات در آن بقدری بالاست که حتی در صورت جدا سازی و نصب روی یک سیستم دیگر، اجازه دسترسی به داده ها را نخواهد داد. در این محتوا به بررسی کامل ویژگی های تراشه TPM می پردازیم و در مورد آن اطلاعاتی کاربردی به شما ارائه خواهیم کرد.
وظیفه تراشه TPM چیست ؟
ماژول TPM به منظور تامین امنیت سیستم، مدیریت فایلها، امن سازی ایمیل ها و دیگر سرویس ها و… بکار می رود. در واقع تراشه های تی پی ام، با رمز نگاری ساده ترین اطلاعات ما ( حتی متن های نوشتاری) از آنها در برابر دسترسی های غیر مجاز محافظت می کنند. از تراشه TPM در سیستم عامل ویندوز بصورت گسترده ای استفاده می شود. در واقع نصب این تراشه روی سیستم های مبتنی بر ویندوز، به کاربر این اطمینان را می دهد که سیستم مورد دسترسی عناصر ناشناس قرار نخواهد گرفت. رمزنگاری در این سیستم با استفاده از قابلیت های سخت افزاری و نرم افزاری ترکیبی حاصل می شود. بدین ترتیب در هنگام BOOT شدن و راه اندازی مجدد سیستم، تراشه بصورت هوشمند متوجه تغییرات سیستم شده و از افشای اطلاعات خودداری خواهد کرد. از طرفی از آنجاییکه تراشه TPM با حالات سیستم آشناست، در صورت حمله ویروس یا بد افزار به سیستم، متوجه تغییرات شده و از سیستم بصورت جدی محافظت خواهد کرد. تراشه TPM در سرورهای HP نیز کاربرد ویژه ای دارد. این تراشه در سرورهای HP با استفاده از سیستم عامل و یا برنامه هایی نظیر مایکروسافت ویندوز، بیت لاکر و… کار می کند. این ماژول در سرورهای HPE وظیفۀ ذخیره و تایید رمز عبور و CERTIFICATION را برعهده دارد. همچنین می تواند محافظت از برنامه ها در صورت هجوم ویروس و بدافزار را افزایش دهد.
مزایای تراشه TPM
استفاده از تراشه TPM می تواند مزایای زیادی برای کاربران داشته باشد. از مهمترین مزیت های استفاده از این چیپست، می توان به رمز گذاری داده ها اشاره کرد. بنابراین فقط کاربران مجاز، امکان دسترسی به اطلاعات سیستم را خواهند داشت. از دیگر مزایا و ویژگی های این تراشه می توان به درصد امنیت بالای آن در مقابل حمله بدافزارها اشاره نمود. این تراشه با شناسایی بدافزار، عملیات قرنطینه را روی سیستم اعمال نموده و از نفوذ بدافزار به آن جلوگیری خواهد کرد. علاوه بر اقدامات امنیتی، ماژول تی پی ام وظیفۀ مدیریت حقوق دیجیتال یا همان کپی رایت را نیز به عهده دارد.
آموزش نصب ماژول TPM (تراشه تی پی ام)
حال که با تراشه TPM و امکانات و ویژگی های آن آشنا شدید، بهتر است بدانید که چگونه می توان این تراشه را راه اندازی و نصب کرد. در این مورد می توان گفت که اگر سیستم شما دارای این تراشه باشد، می توانید با دسترسی با BIOS سیستم از قابلیت رمزنگاری آن استفاده کنید. برای اینکه از فرآیند نصب TPM روی سیستم خود مطمئن شوید، در سیستم عامل ویندوز باید وارد DEVICE MANAGER شده و سپس گزینه SEQURITY DEVICES را انتخاب کنید. سپس می توانید از طریق گزینه TRUSTED PLATFORM MODULE نوع تی پی ام سیستم خود را بررسی کنید. لازم به ذکر است، در صورتی که گزینه SEQURITY DEVICES برای شما فعال نباشد، به این معنی است که تراشه TPM روی سیستم شما نصب نشده است. البته برای دسترسی به تراشه TPM و اطلاع از نصب آن روی سیستم، کلیدهای میانبری نیز در نظر گرفته شده اند. با فشردن کلیدهای WINDOWS و R، در سیستم عامل ویندوز، صفحه ای برای شما نمایان خواهد شد. باید در آنجا عبارت TPM.MSC را تایپ کرده و سپس دکمه اینتر را فشار دهید. در صورت وجود TPM پنجره ای باز شده و اطلاعات مربوط به آن را به شما نشان خواهد داد. برای تغییر تنظیمات ماژول تی پی ام نیز باید هنگام راه اندازی سرور مورد نظر، کلید F9 را فشار دهید. سپس با ورود به بخش پیکربندی سیستم، گزینه هایی برای شما پدیدار خواهد شد. باید گزینه پیکربندی پلتفرم را انتخاب کرده و از طریق آن به سیستم امنیتی سرور دسترسی پیدا کنید و تغییرات لازم را روی آن اعمال نمایید.
ضرورت استفاده از ماژول TPM
تراشه TPM امنیت سیستم و سرور را بطرز شگفت انگیزی افزایش می دهد. پس استفاده از قابلیت های آن برای افرادی که داده های مهمی در سیستم خود دارند، ضروری است. بطور کلی می توان گفت امروزه، بسیاری از شرکت های فعال در حوزه های مختلف، علاقه دارند که از اطلاعات و داده های خود محافظت کرده و همچنین از ورود بد افزار به سیستم شرکت جلوگیری کنند. برای دست یافتن به این مهم، استفاده از تراشه TPM کاملاً ضروری است. امروزه بسیاری از کمپانی های بزرگ دنیا اعم از DELL، HP و LENOVO سیستم های خود را به این تراشه مجهز کرده اند تا کاربران فضای امنیتی ویژه ای را تجربه کنند. بنابراین شما با دسترسی به سرویس TPM، می توانید امنیت سیستم خود را ارتقا داده و از دسترسی افراد غیر مجاز به اطلاعات آن جلوگیری کنید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در فروش سرور اچ پی، با همکاران ما در واحد فروش سرور HP در شرکت سامانه فناوری فرتاک تماس حاصل فرمایید.
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است. (گرد آوری شده توسط تیم IT سامانه فناوری فرتاک)