پروتکل دروازه مرزی (BGP) چیست ؟
3 مرداد 1401راهکارهای افزایش امنیت در سرورها
3 مرداد 1401کارت کنترلر SAS یکی از مهم ترین اجزای راه اندازی سیستم به شمار می رود. اما مشکلی که در مورد این کارت وجود دارد این است که تعداد رابط های متصل به آن محدود هستند. کارت SAS Expander، به عنوان یک ماژول شناخته می شود که قادر است تعداد رابط های قابل اتصال به SAS کارت را افزایش دهد. در این صورت ظرفیت استفاده از SAS کارت افزایش خواهد یافت. یک کارت SAS در حالت عادی دارای یک یا دو رابط اتصال است. هر رابط دارای 4 درایو است. پس به طور کلی می توان گفت که این کارت در حالت معمول دارای حداقل 4 و حداکثر 8 درایو است. اما زمانی که کارت SAS Expander به آن متصل شود، تعداد رابط ها و درایوها افزایش یافته و متعاقبا ظرفیت کنترلر نیز افزایش خواهد یافت. با اعمال این تغییر، با توجه به نوع کارت SAS، ظرفیت آن می تواند بین 128 تا 256 عدد حافظه افزایش یابد. در این مقاله قصد داریم به بررسی عملکرد کارت SAS Expander پرداخته و مزایای استفاده از این کارت را بررسی نماییم.
عملکرد SAS Expander چگونه است ؟
اکنون که به طور کلی با ویژگی های کارت SAS Expander آشنا شدیم، بهتر است نحوۀ عملکرد آن را نیز بررسی نماییم. در حقیقت SAS، کوتاه شده عبارت Serial Attached SCSI می باشد. در واقع SAS به عنوان یک کنترلر وظیفه دارد، داده ها و اطلاعات را به دستگاه های ذخیره سازی مانند درایو نوری انتقال دهد. بنابراین با این توصیف، سرعت انتقال SAS Expander به عنوان یکی از مهم ترین شاخصه های آن شناخته می شود. کاهش یا افزایش این سرعت به عوامل مختلفی بستگی دارد. نوع raid و سطح آن، کارت توسعه SAS و … از مهم ترین عناصر تاثیرگذار بر کاهش یا افزایش سرعت انتقال SAS Expander به شمار می روند.
به طور کلی روند سرعت انتقال اطلاعات در این کارت به شرح زیر است.
- 3G: این سرعت در کارت SAS Expander تحت عنوان SAS1 شناخته می شود. این گزینه مخصوص سرورهای HPE نسل 5 می باشد. سرعت انتقال در این گزینه 1200 مگابیت بر ثانیه تخمین زده می شود.
- 6G: این مورد تحت عنوان SAS2 شناخته شده است. سرعت انتقال داده در این مورد چیزی حدود 2400 مگابیت بر ثانیه می باشد. سرور اچ پی نسل 6 و 7 و 8 برای این گزینه مناسب است.
- 12G: این سرعت در کارت SAS Expander، با عنوان SAS1 شناخته می شود و منحصر به سرورهای HPE نسل دهم و نیز نهم می باشد. سرعت انتقال داده در آن نیز حدود 4800 مگابیت بر ثانیه برآورد شده است.
آموزش نصب کارت SAS Expander
برای آگاهی از نحوه نصب کارت SAS Expander باید نکاتی را مد نظر قرار دهید. همانطور که می دانید، کارت توسعه دارای یک بک پلن می باشد. شما با استفاده از این بک پلن می توانید اتصال و افزایش فضای ذخیره سازی را تحت کنترل خود درآورید. برای مثال اگر قصد نصب کارت SAS Expander روی سرور نسل نهم DL380 را دارید، باید کابل MINI SAS را به بک پلن مورد نظر وصل کنید. از آنجایی که این سرور رید کنترلرهای 440 و 480 را ساپورت می کند و هر یک از آن ها قابلیت اتصال 8 تا 16 درایو را دارند، باید به سرور مربوطه یک B2 نیز متصل کنید. معمولا پورت های اتصال موجود در این کارت ها، دارای شماره هایی معین هستند. به طور معمول در هر کارت حدود 9 پورت وجود دارد. پورت نهم مربوط به اتصال بک پلن است. پورت های 1 و 2 نیز مخصوص اتصال رید کنترلر هستند. پورت های هفتم و هشتم برای اتصال B3، پورت های پنجم و ششم برای اتصال B2 و پورت های سوم و چهارم برای اتصال B1 مورد استفاده قرار می گیرند.
مزایای استفاده از کارت SAS Expander
استفاده از کارت SAS Expander قابلیت ها و مزایای ویژه ای را در اختیار کاربران سرورها قرار می دهد. به طور کلی می توان گفت هدف از استفاده از این کارت ها، افزایش فضای ذخیره سازی داده ها و بهبود عملکرد برنامه های پرحجم می باشد. البته این مهم با داشتن فناوری DATA BOLT ممکن خواهد شد. از دیگر مزیت های استفاده از این کارت می توان به افزایش انعطاف پذیری سیستم اشاره کرد. همچنین شما با استفاده از کارت SAS Expander نیاز به صرف هزینه برای آداپتور تبدیل پورت داخلی و خارجی ندارید. بنابراین می توانید از این نظر، هزینه های خود را تا حد زیادی کاهش دهید. این کارت قابلیت پشتیبانی از به روز ترین کنترلرها و درایورها را دارد و ظرفیت ذخیره سازی اطلاعات سرور را به حداکثر میزان ممکن افزایش می دهد. به علاوه این کارت می تواند سطح های مختلف ریدبندی را ساپورت کند. البته پشتیبانی از سطوح متنوع RAID به کنترل کننده آن بستگی دارد. در واقع اگر ریدکنترلر کارت توانایی ساپورت رید را داشته باشد، کارت SAS Expander نیز توانایی پشتیبانی از آن را خواهد داشت. در صورتی که دستگاه شما به جای کارت RAID دارای کارت HBA است، می توانید از درایوهای جداگانه استفاده کنید. برای انجام این کار بهتر است روش JBOD را مورد استفاده قرار دهید.
به طور کلی می توان گفت که کارت SAS Expander، یک امکان عالی برای افزایش بهره وری از سرور است. شما با استفاده از این کارت می توانید ظرفیت ذخیره سازی را به راحتی و با کمترین هزینه افزایش دهید. این کارت برای انتقال داده از سرعت های مختلفی استفاده می کند. این سرعت در سه نوع 3G، 6G و 12G قابل استفاده است که هر یک از آن ها برای نسل مخصوصی از سرورهای HPE مناسب هستند. برای نصب کارت SAS Expander باید به شماره گذاری روی کارت دقت نمایید. پورت های روی کارت دارای شماره هایی مخصوص هستند که هر یک برای اتصال درگاهی خاص مورد استفاده قرار می گیرند. از مزیت های استفاده از این کارت می توان به افزایش ظرفیت ذخیره سازی و انعطاف پذیری سیستم اشاره کرد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر، با همکاران ما در واحد فروش سرور اچ پی شرکت سامانه فناوری فرتاک تماس حاصل فرمایید.
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است. (گرد آوری شده توسط تیم IT سامانه فناوری فرتاک)