Storage ذخیره ساز

0014516_hpe-msa-2050-san-dual-controller-sff-storage-q1j01a_550

Storage ذخیره ساز SAN یا Storage Area Network چیست ؟

SAN مخفف کلمات Storage Are Network یا شبکه ذخیره سازی می باشد. این دستگاه ذخیره سازی اطلاعات در شبکه نیز تا حدودی شبیه به NAS می باشد و مجموعه ای از هارد دیسک ها است که در کنار همدیگر قرار گرفته اند ، همانطور که قبلا هم اشاره کردیم تفاوت اصلی بین SAN و NAS در پروتکل های دسترسی اطلاعات یا Access Protocol ها است ، در NAS شما از CIFS و NFS استفاده می کنید اما در دستگاه های SAN بیشترین و مرسوم ترین پروتکل های مورد استفاده iSCSI و Fiber Channel هستند. زمانیکه شما صحبت از SAN می کنید تمامی پروتکل های مورد استفاده Block Level Access هستند . معمولا زمانیکه شما با پروتکل های iSCSI کار می کنید شما دستگاه خود را در سطح شبکه اترنت یا Ethernet فعال کرده اید ، و زمانیکه شما از پروتکل Fiber Channel استفاده می کنید بستر شبکه شما شبکه فیبر نوری خواهد بود هر چند که امروزه ما بستری یا بهتر بگوییم پروتکلی به نام fiber Channel Over Ethernet داریم که به FCOE معروف است و بستر فیبر بر روی اترنت را به شما ارائه می دهد. توجه کنید که شما همچنان می توانید از iSCSI بر روی شبکه های فیبر هم استفاده کنید . FCOE ساختار کاری شبیه به iSCSI دارد . iSCSI برگرفته ای از پروتکل SCSI است که در بسته های TCP خود را قرار داده و در شبکه اطلاعات را منتقل میکند .

برخی مدلهای سری HP SAN


HPE MSA 2040 Storage Models

MSA 2040 Controller:

HP MSA 2040 SAN Controller

K2R79A

HP MSA 2040 Energy Star SAN Dual Controller LFF Storage

K2R80A

HP MSA 2040 Energy Star SAN Dual Controller SFF Storage

K2R83A

HP MSA 2040 Energy Star SAS Dual Controller LFF Storage

K2R84A

HP MSA 2040 Energy Star SAS Dual Controller SFF Storage

01

ذخیره سازی DAS) DAS Storage)

یک استوریج دیجیتالی است که مستقیم به Storage Controller کامپیوتر یا سرور متصل می‌شود یعنی کنترل سخت‌افزاری آن استوریج با سرور است و بخشی از شبکه ذخیره سازی نیست.
این تکنولوژی زمانی مورد نیاز است که حجم دیتای مورد نیاز ما بیشتر از ظرفیت هارد روی سرور باشد لذا با افزودن DAS، تعداد هاردهای تحت مدیریت سرور خود را افزایش می‌دهیم . بدیهی است که ارتباط استوریج ما با سایر تجهیزات موجود در شبکه از طریق سرور خواهد بود. کارهایی مانند فرمت و خواندن و نوشتن اطلاعات را خود سرور انجام می‌دهد و در واقع سطح دسترسی آن Block Leve است.
معروف‌ترین نمونه DAS ، هارد درایوهای لپ تاپ و PC است . DAS می‌تواند شامل یک هارد یا گروهی از هاردهای متصل به هم باشد. دستگاه‌های DAS می‌تواند هم درون سرور یا PC مانند هاردهای داخلی و هم بیرون آن ( مانند هاردهای خارجی یا دیگر دستگاه‌های ذخیره سازی ) قرار گیرد. سیستم‌های چندگانه می‌توانند از یک دستگاه DAS استفاده کنند ولی باید هر کدام از سرورها یا PCها اتصال جداگانه‌ای به آن داشته باشد از اولین مزیت‌های آن سادگی و کم هزینه بودنش است. نصب سیستم‌های ذخیره سازی تحت شبکه مانند NAS و SAN، نیازمند برنامه‌ریزی بیشتری است درست مانند خرید و نصب سخت‌افزار شبکه مانند سوییچ و روتر به همراه کابل‌کشی و اتصالات مربوطه. این دستگاه‌ها نیازمند نرم‌افزار مدیریتی و مانیتورینگ نیز هستند. در مقابل ، DAS در اکثر PC ها و برخی سرورها نصب هستند و اگر بخواهید DAS بیشتری اضافه کنید تنها کافیست دستگاه و یک کابل بخرید. این تکنولوژی ارزان‌ترین نوع استوریج و مناسب برای شرکت‌های کوچک، متوسط و شعبات شرکت‌های بزرگ و …. میباشد .
برای اضافه کردن DAS اضافی‌تر به سرورها پیچیدگی بیشتری نسبت به اضافه کردن به یک PC وجود دارد ولی با این حال ساده‌تر از اتصال دستگاه SAN و NAS است زیرا نیازی به طراحی شبکه و یا خرید سخت‌افزارهایی مانند سوییچ و روتر نیست. بسته به نوع سرور می‌توانید DAS را به صورت درایوهایی داخل کیس سرور قرار دهید. گاهی اوقات نیز می تواند در یک کیس جداگانه قرار گیرد. توسعه DAS نیازمند برخی پیکربندی‌هاست اما اغلب کارمندان شبکه می‌توانند بدون نیاز به مشاور و متخصص، این کار را انجام دهند. استفاده از DAS بسیار آسان است. فایل‌ها به صورت معمول ذخیره می‌شود و سیستم‌عامل نیز به شما امکان دیدن، تغییر نام، حذف و دیگر کارها را روی فایل می‌دهد.
02

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *