تفاوت کانکتورهای فیبر نوری LC-and-SC چیست ؟

در این مقاله قصد داریم در مورد تفاوت های بین دو کانکتور LC و SC صحبت نماییم. قبل از هر چیز لازم است تا بستر فیبر نوری را مورد بررسی قرار داده و سپس هر یک از این کانکتورها را معرفی نموده و در پایان آن ها را با یکدیگر مقایسه نماییم. شما پس از خواندن این مقاله، درک درستی از این کانکتورها و کاربردهایشان پیدا خواهید کرد.

امروزه فیبر نوری کاربردهای بسیار زیادی دارد برای مثال در خیلی از خانه ها بستر انتقال داده و دسترسی به اینترنت بر اساس فیبر نوری یوده و خدمات آن صرفاً توسط مناطق مخابراتی خاصی ارائه می گردد. علاوه بر اینترنت منازل، در مراکز سوئیچینگ برای اتصال بین روترها، سوئیچ ها، مودم، سرور و … و یا در مراکز داده از این نوع اتصالات استفاده می گردد. شرکت های مختلف بسته به نیازشان کانکتورهای متفاوتی برای این کار ارائه نموده اند که هر یک ویژگی منحصربفردی دارد. جالب است بدانید که  نزدیک به صدها مدل مختلف فیبرهای نوری ساخته شده اما تعداد کمی از آنها مورد استفاده قرار گرفته است. تفاوت این کانکتورها بصورت کلی بر اساس میزان اتلاف سیگنال نور و سادگی در نصب و اتصالات آنها است. برای اتصال کانکتور های فیبر نوری نیاز به ابزارهای مخصوصی است تا تارهای آن را به یکدیگر متصل نمایید. این کانکتورها دارای دو وضعیت سینگل و مولتی هستند. این کانکتور ها میتوانند دو سر duplex  و یا یک سر simplex  داشته باشند. در ادامه تعدادی از کانکتورهای معروف و پرکاربرد را بررسی خواهیم نمود.

انواع کانکتور فیبر نوری

۱- کانکتور فیبر نوری LC

این کانکتور در ایران بسیار رایج است. یکی از خصوصیت این کانکتور این است که دارای زبانۀ قفل است. این قفل باعث می شود تا براحتی از سوکتی که در آن قرار دارد خارج نشود. این کانکتورها دارای دو مدل تکی و دوتایی هستند. کاربرد اصلی آن اغلب در شبکه های داخلی و رک است.

 

 

۲- کانکتور FC

این کانکتور از جنس سرامیک بوده و معمولاً بصورت پیچی سفت می شود. از کانکتور فیبر نوری FC در وضعیت های سینگل مد استفاده می شود.

۳- کانکتور ST

ویژگی اصلی کانکتور فیبر نوری ST، محکم بودن اتصالات آن است. همچنین دارای دو مد کاری سینگل و مولتی می باشد.

۴- کانکتور SC

یکی دیگر از کانکتورهای فیبر نوری رایج بازار که عملکرد قابل قبولی از خود بجا گذاشته است، کانکتور فیبر نوری SC است. این کانکتور نیز به صورت تک سر و دو سر در بازار موجود است.

 

۵- کانکتور فیبر نوری MTP

کانکتور فیبر نوری MTP بیشتر در صنعت مخابرات مورد استفاده قرار می گیرد. معمولاً از این کانکتورها در شبکه های LAN استفاده نمی شود. این مدل کانکتور ساخت کشور آمریکا بوده و دو مد سینگل و مولتی دارد. ظرفیت این کانکتورها ۱۲ عدد بوده و می تواند تا حداکثر دوازده فیبر نوری را پوشش دهد. نصب آسان این مدل کانکتورها مزیت اصلی آن به شمار می رود.

۶- کانکتور E2000

در کانکتور فیبر نوری E2000 جهت وارد نشدن گرد و خاک و آلودگی به آن، از درپوش محافظ استفاده شده است. زمانیکه کانکتور را متصل می کنید، این درپوش باز شده و در زمان قطع کردن، این درپوش بسته می شود.

۷- کانکتور Opti-jack

این مدل کانکتور فیبر نوری بسیار ظریف است و اندازۀ آن در حد سوکت RJ45 است.

انواع پچ کورد

پچ کورد بصورت کابل آماده در بازار است که اغلب طول کوتاه تری داشته و در دو سر آن کانکتور متصل شده است. در نتیجه بدون نیاز به دستگاه خاصی برای اتصال کانکتورها، می توان از آن استفاده کرد. پچ کوردها اغلب دارای دو رنگ زرد و نارنجی هستند. رنگ زرد آن به معنی سینگل مد بودن است و رنگ نارنجی آن بیانگر آن است که کابل مولتی مد است. نام پچ کوردهای مختلف متفاوت بوده و بسته به نوع آن، از سرعت ۱۰ تا ۴۰ گیگابایت پشتیبانی می کنند.

 

پیگ تیل

کانکتور فیبر نوری پیگ تیل، شباهت زیادی به پچ کورد دارد و تنها تفاوت آنها اینست که یک سر آن به کانکتور متصل شده و سر دیگر بصورت آزاد است. پیگ تیل ها در جایی کاربرد دارند که بخواهید کابل فیبر نوری را به وسیلۀ فیوژن به پیگ تیل متصل نمایید. برای نمونه، سمت کانکتور پیگ تیل به سوئیچ متصل شده و سر دیگر آن به کابل فیبر نوری به وسیله دستگاهی به نام فیوژن جوش داده می شود. اگر پچ کورد دارید و می خواهید از آن بعنوان پیگ تیل استفاده نمایید، کافیست تا آن را از وسط نصف کنید !!

تفاوت کانکتورهای فیبر نوری SC و LC

در قسمت بالا راجع به کانکتورهای فیبر نوری LC و SC  صحبت کردیم. تا اینجا با مفهوم این کانکتورها آشنا شدید. در ادامه قصد داریم تا این دو کانکتور محبوب را با یکدیگر مقایسه کرده و تفاوت های آنها را عنوان نماییم. در جدول زیر برخی از تفاوت های این دو کانکتور گفته شده و همچنین به نقاط ضعف و قوت آنها اشاره شده است. اصلی ترین تفاوت میان این دو مدل کانکتور، اندازه و کاربرد آنها است.

 

 

همانگونه که در جدول مشاهده می کنید، اندازۀ کانکتور LC در حدود نصف کانکتور SC است. در نتیجه از کانکتور LC بیشتر در دفاتر و ادارات استفاده می شود. کانکتور LC بصورت ضامن دار بوده و کانکتور SC بصورت کشویی است. شایان ذکر است که کانکتور های LC کشویی نیز در بازار یافت می شوند، اما بسیار کم هستند. تفاوت دیگر این کانکتورها تاریخچۀ آنها است. کانکتورهای SC  بصورت کلی شناخته شده تر از کانکتورهای LC  هستند، اما کانکتورهای LC  به تازگی طرفداران خاص خود را پیدا کرده است. هر دو کانکتور تلفات جایگذاری و بازگشتی یکسانی دارند. بسته به اینکه در کجا می خواهید از این کانکتورها استفاده نمایید، و بسته به نیازتان می بایست یکی از این دو کانکتور را انتخاب نمایید. پیشرفت تکنولوژی مستلزم اینست که بستر مناسبی برای ارسال و دریافت اطلاعات وجود داشته باشد. مراکز دادۀ بزرگ، باید بتوانند حجم زیادی از اطلاعات را بسرعت جابجا نمایند. کانکتورهای فیبر نوری SC  و LC برای این منظور طراحی شده اند. در این مقاله به این موضوع پرداخته شد که کدام یک از کانکتورهای LC  و SC  مناسب است. بطور کلی چند تفاوت اصلی میان این دو کانکتور وجود دارد. نخست اینکه کانکتور SC محفظۀ بزرگتر و کانکتور LC فرول و محفظۀ کوچکتری دارد. در کنار آن، محبوبیت کانکتور SC بیشتر بوده و این موضوع سبب شده بیشتر به آن اعتماد شود.

در صورت نیاز به هرگونه راهنمایی، با همکاران ما در بخش فروش شرکت سامانه فناوری فرتاک، تماس حاصل فرمایید.

 

استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است. (گرد آوری شده توسط تیم IT سامانه فناوری فرتاک)