مدیریت یکپارچه تهدیدات (UTM) چیست ؟
24 بهمن 1400تفاوت کانکتورهای فیبر نوری LC-and-SC چیست ؟
4 اسفند 1400هنگامی که صحبت از فناوری در زندگی روزمرۀ ما می شود، پای تهیۀ تجهیزات مرتبط و تکمیل کنندۀ سیستم های نوظهور به میان می آید. یکی از تجهیزات مهم و بسیار کاربردی در شبکه ها و سیستم های کامپیوتری، سوئیچ ها در شبکه است. سوئیچ سیسکو (cisco switch) یکی از انواع این سوئیچ ها می باشد. درک اصول انتخاب سوئیچ های شبکه بسیار مهم است. در این مقاله با ما همراه باشید تا با چیستی و انواع سوئیچ Cisco آشنا شوید و بتوانید در مواقع نیاز تصمیمات مطمئن تری در زمینۀ انتخاب و تهیۀ انواع سوئیچ سیسکو اتخاذ نمایید.
سوئیچ شبکه چیست ؟
تجهیزات شبکه برای کارکرد مطلوب و باکیفیت سیستم های کامپیوتری در سازمان ها و مشاغل خرد و کلان ضروری محسوب می شوند. تجهیزاتی همچون سوئیچ شبکه، کاربران را به یکدیگر و اینترنت متصل نگه می دارند. این سوئیچ ها امکان انتقال بی دردسر داده ها به دستگاه های تعیین شده را فراهم می کنند. به عبارت واضح تر سوئیچ شبکه، مؤلفه ای است که چند دستگاه کامپیوتری یا دستگاه های متصل شونده به اینترنت و حتی تجهیزات جانبی تحت شبکه را که در یک محدودۀ جغرافیایی مشخص، نظیر یک ساختمان قرار دارند، به یک شبکه متصل می سازد. در ادامه با شناخت انواع سوئیچ سیسکو و مشخصات آن ها، آگاهی لازم جهت کارآمدتر کردن سیستم شبکۀ سازمان خود را کسب خواهید کرد.
سوئیچ های اترنت
سوئیچ های اترنت، بعنوان سوئیچ های LAN (شبکه محلی) نیز شناخته می شوند. این سوئیچ ها بخشی جدایی ناپذیر از هر شبکۀ کامپیوتری هستند. آنها را می توان بطور کلی به دو دستۀ اصلی تقسیم کرد: سوئیچ های ماژولار و سوئیچ های ثابت.
سوئیچ های ماژولار (مدولار)
اگر بدنبال قابلیت های توسعۀ شبکه هستید، سوئیچ مدولار گزینه ای است که می توانید مدنظر قرار دهید. سوئیچ های مدولار این امکان را برای شما فراهم می کنند که ماژول های توسعه را در صورت نیاز به سوئیچ ها اضافه کنید. این سوئیچ ها بهترین انعطاف پذیری را ارائه می دهند، اما به دلیل پیچیدگی بیشتر نسبت به سوئیچ های ثابت، قیمت بالاتری دارند. اگرچه ممکن است انعطاف پذیری محدودتر شود، اما اگر به دنبال هزینۀ کمتر هستید، سوئیچ های ثابت می توانند گزینۀ بهتری برای شروع باشند.
سوئیچ های ثابت
همانطور که از نام آنها پیداست، این سوئیچ ها معمولاً قابل ارتقا نبوده و تعداد پورت های ثابتی دارند. این دسته از انواع سوئیچ سیسکو را می توان به دسته های مدیریت نشده، نیمه مدیریت شده و کاملاً مدیریت شده نیز تقسیم کرد. وقتی نوبت به سوئیچ های شبکه می رسد، جزئیات مهم هستند.
سوئیچ های مدیریت نشده
این سوئیچ ها بیشتر در شبکه های خانگی و مشاغل کوچک استفاده می شوند. از اینرو، اگر یک سازمان بزرگ دارید، این گزینه برای شما مناسب نخواهد بود. این سوئیچ ها قابل تغییر یا مدیریت نیستند. آنها براحتی وصل می شوند و فوراً شروع به انجام کار خود می کنند. به همین دلیل است که می توانند برای کاربران خانگی بهترین گزینه باشند.
سوئیچ های نیمه مدیریت شده (سوئیچ های هوشمند)
این دسته از انواع سوئیچ Cisco با بیشترین سرعت تغییر می کنند و برای مدت طولانی ثابت نمی ماند. آنها در حد وسط قرار دارند زیرا ویژگی های مدیریتی اولیه را با توانایی ایجاد برخی سطوح امنیتی ارائه می دهند. در عین حال رابط مدیریتی آنها ساده تر از آنچه سوئیچ های مدیریت شده ارائه می دهند می باشد. این نوع سوئیچ ها قابلیت تنظیم گزینه هایی مانند کیفیت خدمات (QoS) و VLAN را ارائه می دهند. اگر مجموعۀ شما، تلفن VoIP دارد، یا اگر می خواهید شبکه را به گروه های کاری تقسیم کنید، این سوئیچ ها می توانند مفید باشند. قابل ذکر است که این سوئیچ ها ارزانتر از همتایان مدیریت شدۀ خود هستند.
سوئیچ های مدیریت شده
در بین انواع سوئیچ سیسکو اگر به دنبال سوئیچ هایی هستید که همۀ قابلیت ها اعم از بالاترین سطوح امنیت، کنترل دقیق و مدیریت کامل شبکه را فراهم کنند، سوئیچ های مدیریت شده برای شما مناسب خواهند بود. سوئیچ های مدیریت شده پرهزینه ترین گزینه در بین همۀ انواع سوئیچ های Cisco هستند، اما اگر سازمان شما شبکۀ بزرگی دارد، می تواند بهترین گزینه برای شما باشد. مقیاس پذیری این سوئیچ ها نیز آنها را ایده آل می کند خصوصاً اگر شبکۀ سازمان شما در حال رشد است.
ملاحظات اضافی برای سوئیچ های شبکه
اکنون که یک دیدگاه کلی از انواع سوئیچ Cisco دارید، در ادامه چند نکتۀ مفید دیگر وجود دارد که جهت تهیۀ انواع سوئیچ باید در نظر بگیرید.
تعداد پورت ها
سوئیچ ها بسته به نوع آنها می توانند از ۵ تا ۵۲ پورت را پشتیبانی کنند و برای آنها تنظیمات کاربردی ارائه دهند. زمانیکه قصد دارید تعداد پورت ها را تعیین کنید، می بایست تعداد کاربران استفاده کننده از شبکه و یا دستگاه هایی که به بکدیگیر متصل خواهند شد را در نظر داشته باشید. در واقع هرچه تعداد کاربران و مجموعۀ تحت مدیریت شما بزرگتر باشد، مسلماً تعداد پورت های مورد نیازتان بیشتر خواهند بود.
سرعت
مهم ترین چیزی که باید در هنگام تعیین سرعت در نظر گرفته شود، نیازمندی های شبکه است. بهتر است پاسخ واضحی برای این سؤال که آیا آنها حجم زیادی از داده ها را منتقل خواهند کرد ؟ داشته باشید. بر اساس پاسخ این سؤال می توانید سوئیچ هایی در سرعت های اترنت سریع، اترنت گیگابیتی، اترنت ده گیگابیتی و … را انتخاب نمایید.
سوئیچ های PoE و سوئیچ های غیر PoE
سوئیچ های PoE (Power over Ethernet) به شما امکان میدهند دستگاهی مانند تلفن IP یا اکسس پوینت بیسیم را از طریق کابلی مشابه با ترافیک داده هایتان تغذیه کنید. اگر شبکۀ بزرگنری دارید، PoE میتواند انعطاف پذیری زیادی برای شما فراهم کند. این سوئیچ به شما امکان می دهد End Point را در هر جایی از دفتر قرار دهید. این قابلیت به ویژه در فضاهایی که راه اندازی پریز برق دشوار است مفید است.
سوئیچ های قابل انباشته شدن (Stackable) در مقابل سوئیچ های مستقل (Standalone)
آیا شبکۀ شما بسرعت در حال رشد است ؟ اگر چنین است ممکن است بخواهید از یک سوئیچ قابل انباشته شدن استفاده کنید. سوئیچ های مستقل باید بصورت جداگانه پیکربندی شوند و عیب یابی نیز باید بصورت جداگانه انجام شود. سوئیچ های قابل انباشته شدن، اجازه می دهند چندین سوئیچ طوری پیکربندی شوند که انگار یک موجودیت واحد هستند. این سوئیچ ها را می توان براحتی پیکربندی نموده و هنگامیکه پورتی خراب باشد، پشتۀ سوئیچ، به شکل اتوماتیک از محدودۀ خرابی، مسیر بسته ها را تغییر خواهند داد.
اگر تصمیم به خرید یک سوئیچ شبکه دارید، مدل های مختلفی از انواع سوئیچ سیسکو در بازار موجود هستند. نکتۀ مهم در این میان آنست که نیاز سازمان یا مجموعۀ تحت مدیریت خود را بشناسید. پس از نیازسنجی و مشورت با متخصصان و کارشناسان شبکه، اقدام به انتخاب بهترین و مناسب ترین گزینه نمایید. در صورت نیاز به هرگونه راهنمایی، با همکاران ما در بخش فروش شرکت سامانه فناوری فرتاک، تماس حاصل فرمایید.
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است. (گرد آوری شده توسط تیم IT سامانه فناوری فرتاک)